Oscar Andersson föddes den 25 september 1981 i Göteborg. Sedan han avslutat sina studier vid den ansedda Bjurslättsskolan var Oscar osäker på vad framtiden kunde ha att erbjuda. Den framtida urologen visste med säkerhet att han skulle bli den bäste i sitt slag oavsett vilken karriär han gav sig in på.

Oscar beslutade sig för att följa i sin framlidne fars fotspår och sökte till Göteborgs Universitet eftersom dess Sahlgrenska Akademin – Institutionen för Medicin allmänt ansågs vara det bästa i Skandinavien. ”Det var ett svårt beslut, men det går inte en dag utan att jag ler när jag ser tillbaka på den där händelserika sommaren. Det var ett svårt val, men det var det rätta.” – kommenterar Oscar.

Avdelningen för urologi var vid den tiden pionjärer inom forskningen om manlig sexuell hälsa. Redan på den tiden insåg doktor Andersson att hans engagemang, expertis, uppriktighet och hans kämpaglöd var den perfekta kombinationen för någon som i slutändan skulle rädda många äktenskap och ansträngda förhållanden. Redan under sina tidiga år på Göteborgs Universitet ägnade doktor Oscar Andersson särskild uppmärksamhet åt erektionsbesvär, effektiv läkemedelsbehandling för erektionsproblem, samt andra innovativa, icke-invasiva metoder för att behandla denna allvarliga sjukdom.

Efter att ha arbetat på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och förbättrat sina färdigheter avsevärt kom Oscar till en punkt där han kände att han hade mer att ge. Medicinska bloggar och hemsidor stod efter många års stadig utveckling på gränsen till popularitet. Doktor Andersson utnyttjade tillfället och skapade sin hemsida med ett enda mål i sikte.

Till skillnad från andra bloggare är jag inte här för att prata upp vissa produkter mot provision eller något sådant. Min hemsida skapades för att tillhandahålla opartiska synpunkter från någon som gått i spetsen för forskningen om erektionsproblem under nästan femton år.” – berättar Oscar uppriktigt.

Alla delar fanns på plats för att hemsidan skulle bli populär – doktor Anderssons opartiska och ärliga åsikter blev snabbt en resurs för personer som kämpade med sexuella besvär. Dessutom började doktor Oscar att utveckla vad han redan kunde genom att rådgöra med en vän från universitetstiden, en psykolog, för att tillhandahålla hjälpsam information till partner till män som kämpade med erektionsbesvär.

Ett rättframt angreppssätt, djupdykande forskning, år av erfarenhet, och helhjärtad passion för ämnet är nycklarna till hemsidans framgång. Doktor Andersson har genom åren mottagit ett flertal brev från personer som öppet berättat att hans hemsida hjälpte dem att rädda deras äktenskap. För Oscar finns det ingen bättre lön än att veta att han gör verklig skillnad.