En låg sexualdrift är en störning i sexuell funktion som kännetecknas av lågt intresse för sexuella relationer. Libido är ett tecken på att saker och ting fungerar för könsorganen, men också kroppen i allmänhet, eftersom en sexualdrift beror på hälsan av hormonsystemet. Hormoner som framställs som en reaktion på den visuella eller auditiva faktorerna, ökar eller minskar libido, och intensiteten av det sexuella livet för varje person är beroende av detta.

Trots en gemensam åsikt, kan den sexuella driften beror på många faktorer:

  • Psykisk hälsa
  • Hälsa hjärt-kärlsystemet
  • Endokrina funktioner
  • Humörsvängningar
  • Fysiska tillstånd

Även vanlig stress eller trötthet vid arbete kan påverka den sexuella driften, och en minskad sexlust på grund av skifte i säsong, eller finansiella status är redan ett bevisat faktum. Alla orsaker till minskad sexlust kan grovt delas in i två grupper: fysiska och psykologiska.

Först av allt, är det nödvändigt att ta hänsyn till att alla människor har olika behov, och om en-två sexuella samlag är normalt för en person, kan två gånger per månad vara tillräckligt för en annan. Dessutom, frekvensen av sexuella samlag beror på ålder: ju äldre en man är, ju mer sällan vill han ha sex. Ett naturligt åldrande av kroppen är en av de viktigaste orsakerna till det minskade intresset för det sexuella livet.

Det händer eftersom produktionen av testosteron minskas med åldrande. Det är det viktigaste hormonet som är ansvarig för bildandet av manlig karaktär, liksom sexuell hälsa.

Ju lägre nivåer av testosteron, desto lägre kommer libidon att vara.

Psykologiska faktorer agerar genom samma mekanism. I fall av stress, ångest, rädsla, produceras kortisol och adrenalin i den manliga kroppen. De kan påverka kroppen på olika sätt, och det viktigaste är förebyggande av testosteron produktion. Ju mer hämmad mannen är i sitt tillstånd, desto mindre syntes av testosteron kommer det att finnas.

Dessutom, en man kan inte fokusera på sexuell stimulering under orsakerna till låg sexlust. Som ett resultat, kommer en låg sexualdrift oftast med antingen en för tidig utlösning, eller ingen erektion.

Men på grund av modern medicin, kan en sexualdrift återställas vid vilken ålder som helst. I fallet med fysiologiska störningar, kan komplex medicinsk behandling hjälpa, och i fall av psykiska problem, räcker det med att gå till en psykolog. Oavsett fall, så försumma inte problemet med låg sexlust, eftersom inget bra kommer att komma ur det.